Blogg

Utvalda

Glad midsommar!

Sankt Eriks volontärer tar midsommarledigt dagen före midsommar men snart är verksamheten igång igen. Är du intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara volontär, tveka inte att höra av dig! Vi behöver fler som vill arbeta ombord eller i föreningen på annat sätt. Lönen är trevligt sällskap, möjligheten att arbeta ombord på det unika fartyget och inte minst, varm korv när kvällen börjar lida mot sitt slut. Hör av dig till kontakt@sankterik1915.se.

Leif Sällqvist. Foto: Katarina Helmerson

Ny sekreterare tar över

På årsmötet utsåg föreningen en ny sekreterare: Katarina Helmerson. Anna, som är avgående, tackar så mycket för att jag har fått vara med och rapportera från den fantastiska resa som det är att vara engagerad i S/S Sankt Erik och hennes vänförening. Jag fortsätter i förstås i föreningen, ett fartyg som Sankt Erik kan man inte helt gå i land ifrån.

Vänligen ge oss lite tid för överlämning, så kommer Katarina snart igång med både mejl, webb och Facebook till er alla!

/Anna

Avgående sekreterare, fotad av nya.

Missa inte årsmötet

Vi vill påminna alla medlemmar i vänföreningen om årsmötet på torsdag! På mötet kommer det att bjudas på ett unikt föredrag om Sankt Eriks historia, både hur fartyget blev ett museifartyg men också glimtar från den tid när hon var i tjänst. Missa inte det!

Kanske har du själv minnen du vill dela med dig av?

Det blir också tillfälle att få veta mer om föreningens volontärverksamhet som ju alla är välkomna att delta i.

Och så klart serveras både kaffe och kaka och korv.

Årsmötespåminnelse

Påminner om att det är årsmöte den 30/5. Kallelse har skickats ut två veckor innan till den mejladress som du som medlem har angivit. Det kommer också att bli både föredrag och korv när mötesförhandlingarna är avslutade. Väl mött!

Bild från årsmötet 2022

Välkomna på Kulturnatten!

Välkomna till oss på Kulturnatten mellan klockan 18 och 24 den 20 april 2024. Sankt Erik ligger vid piren på sjösidan av Vasamuseet. Evenemanget genomförs i samarbete med Statens Maritima museer.

Ny medlemsansvarig

På senaste styrelsemötet valdes Torbjörn Ericson till medlemsansvarig. Du kan nå honom genom att gå in på medlemssidorna (lösenordet får du av kassören när du har betalat din medlemsavgift).

Den medlemsansvariga kommer till exempel att hålla i aktiviteter som föreläsningar, öppet skepp för medlemmarna och liknande.