Volontärerna övade säkerhet

Ett gäng volontärer träffades ute på Malma gård i slutet på juni för att öva på brandskydd och hjärt- och lungräddning, allt för att utveckla föreningens verksamhet. Nu är besättningen tränad i att släcka bränder och hjälpa människor i nöd. ”En lärorik dag om färdigheter man aldrig kan träna och öva för mycket på. Stort tack till Malma gård för arrangemanget”, hälsar Tobbe och övriga i besättningen.

Och förresten, håll utkik här framöver! I höst väntar en hel del spännande på Sankt Erik!

Glad midsommar!

Sankt Eriks volontärer tar midsommarledigt dagen före midsommar men snart är verksamheten igång igen. Är du intresserad av att veta mer om vad det innebär att vara volontär, tveka inte att höra av dig! Vi behöver fler som vill arbeta ombord eller i föreningen på annat sätt. Lönen är trevligt sällskap, möjligheten att arbeta ombord på det unika fartyget och inte minst, varm korv när kvällen börjar lida mot sitt slut. Hör av dig till kontakt@sankterik1915.se.

Leif Sällqvist. Foto: Katarina Helmerson

Ny sekreterare tar över

På årsmötet utsåg föreningen en ny sekreterare: Katarina Helmerson. Anna, som är avgående, tackar så mycket för att jag har fått vara med och rapportera från den fantastiska resa som det är att vara engagerad i S/S Sankt Erik och hennes vänförening. Jag fortsätter i förstås i föreningen, ett fartyg som Sankt Erik kan man inte helt gå i land ifrån.

Vänligen ge oss lite tid för överlämning, så kommer Katarina snart igång med både mejl, webb och Facebook till er alla!

/Anna

Avgående sekreterare, fotad av nya.